Energetika

Poletni tabor inovativnih tehnologij

Ljubljanska fakulteta za elektrotehniko tudi to poletje organizira poučen tabor poln doživljajev, ki dokazuje, da je svet elektrotehnike lahko zabaven.

Poletni tabor inovativnih tehnologij
Mladi navdušenci elektrotehnike in sodobnih tehnologij

Zabaven svet elektrotehnike in sodobnih tehnologij se mladim odpira prihodnji teden, ko se tudi uradno začne letošnji Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki bo potekal med 21. in 25. avgustom. Na Fakulteti za elektrotehniko vsako poletje organizirajo tabor, v sklopu katerega v enem tednu ustvarijo že čisto prave izdelke, ki nam lahko koristijo doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Poleg poučnih in zabavnih delavnic se odpravijo tudi na nekaj ekskurzij v visokotehnološka podjetja in ustanove. Poletni tabor inovativnih tehnologij je sicer uvrščen v Katalog programov obveznih izbirnih vsebin za srednješolce. Udeleženci ob zaključku tabora prejmejo tudi potrdilo o udeležbi, ki ga lahko v dogovoru s šolo uveljavljajo v okviru obveznih izbirnih vsebin.

Delavnice letošnjega poletnega tabora temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Delavnice bodo vodili izkušeni mentorji, mladi strokovnjaki na svojih področjih, ki bodo udeležence popeljali v svet sodobne elektrotehnike in multimedije preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja. Sprejem in registracija udeležencev poletnega tabora se bosta odvila v ponedeljek ob 7.30 v avli fakultete. Do 8.15 bo potekala registracija udeležencev poletnega tabora, ob prihodu poiščite mizo z napisom delavnice, na katero ste se prijavili. Ob 8.15 v predavalnici P1 sledi uvod v tabor in predavanje o varstvu pri delu, nato pa udeleženci začnejo z delom v laboratorijih. Vse dni se poletni tabor prične ob 9. uri v laboratorijih Fakultete za elektrotehniko, v avli fakultete bo mentor prevzel svoje skupine. Delavnice se vsak dan zaključijo ob 15. uri, v petek pa bo med 14. in 15. uro v nekaterih delavnicah potekala predstavitev rezultatov dela po delavnicah in zaključek. Kosila bodo potekala med 12.00 in 13.30 v restavraciji Fakultete za elektrotehniko. Razpored kosil bo objavljen v času tabora na video zaslonu v avli fakultete.

Na poletni tabor elektrotehnike in sodobnih tehnologij se je še vedno moč prijaviti na spletnem mestu Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. PRIJAVA NA POLETNI TABOR INOVATIVNIH TEHNOLOGIJ 2023 (google.com).

Mare Bačnar
O avtorju