Energetika

Prihaja Festival inovativnih tehnologij

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo 9. marca potekal tradicionalni Festival inovativnih tehnologij, ki združuje različna tekmovanja s področja inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Namen dogodka je približevanje znanstvenih in raziskovalnih dosežkov na področju IKT mladim generacijam. 

Prihaja Festival inovativnih tehnologij

Med učenci osnovnih šol postaja Festival inovativnih tehnologij vedno bolj priljubljen, mladi tekmovalci pa iz leta v leto presenečajo s količino usvojenega znanja in iznajdljivosti. Osrednji del letošnjega dogajanja na Festivalu, ki ga organizirata Fakulteta za elektrotehniko in Zveza za tehnično kulturo Slovenije, bo tekmovanje, ki obsega različna tehnološka področja in je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovne šole. Ti se bodo pomerili na področjih, kot so digitalna fotografija, multimedija (video montaža in snemanje), robotika in oblikovanje predstavitev. Udeleženci bodo skozi praktične eksperimente spoznali osnovne tehnološke zakonitosti in nato pridobljeno znanje preverili še na »izpitni« poli. 

Letošnja novost je kratko pedagoško usposabljanje za mentorice in mentorje za izvedbo projekta Elektronika z robotiko. Gre za izdelan program izbirnega predmeta oziroma učne vsebine znotraj predmetov s področja fizike in tehnike. Usposabljanje je brezplačno, traja dve uri in je namenjeno učiteljem fizike, tehnike, matematike in računalništva. Na splošni predstavitvi se bodo udeleženci seznanili tudi z izdelki, ki jih učenci naredijo med šolskim letom, ter učnim načrtom in gradivi. Sledila bo še praktična delavnica, na kateri bodo sami sestavili enega izmed izdelkov.

Brane Janjič
O avtorju