Energetika

Slovensko-japonski poslovni svet z novim vodstvom

Novi predsednik je postal direktor družbe ELES mag. Aleksander Mervar.
Slovensko-japonski poslovni svet z novim vodstvom

Na volilni skupščini Slovensko-japonskega poslovnega sveta (SJPS), ki je potekala 23. februarja v Ljubljani, je bilo izvoljeno novo vodstvo tega nevladnega združenja, ki skrbi za promocijo gospodarskega sodelovanja z Japonsko.

Za novega predsednika SJPS je bil soglasno izvoljen mag. Aleksander Mervar, ki je nasledil dosedanjega predsednika Dr. Huberta Koslerja, direktorja družbe Yaskawa v Sloveniji. SJPS praviloma namreč vodi predstavnik družbe, ki izvaja najpomembnejše gospodarske projekte med Slovenijo in Japonsko.

Kot je znano, je družba ELES konec minulega leta podpisala memorandum o sodelovanju z japonsko agencijo NEDO in pogodbo o implementaciji s podjetjem Hitachi za projekt pametnih omrežij, ki sodi med najpomembnejše projekte, ki trenutno potekajo med državama. Prav ELES ima največ zaslug, da se je izvajanje tega zahtevnega projekta po večletnih pripravah, konec leta 2016 dejansko začelo.

Poleg novega predsednika je bil izvoljen tudi nov upravni odbor in drugi organi poslovnega sveta. Skupščina SJPS je sprejela tudi poročilo o opravljenem delu v letu 2016 ter Program aktivnosti v letu 2017.

Polona Bahun
O avtorju