Energetika

ELES in Elektro Gorenjska kot zgled družini prijaznih podjetij v Sloveniji

Včeraj sta ELES in Elektro Gorenjska prejeli posebno zahvalo za širjenje kulture družini prijaznega podjetja, kot priznanje za večletno zavzemanje za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Slovesnost je organiziral Ekvilib Inštitut v Ljubljani.

ELES in Elektro Gorenjska kot zgled družini prijaznih podjetij v Sloveniji

Včeraj, na mednarodni dan družin, je bila v prostorih Gospodarske zbornice Slovenija v Ljubljani organizirana svečana podelitev. Ekvilib Inštitut je skupaj s predstavniki Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podelil priznanja za prizadevanja na področju družini prijaznih politik. Na dogodku sta Nuša Majhenc, vršilka dolžnosti generalne direktorice, in Petra Hartman, vodja certificiranja na Ekvilib Inštitutu, podelili certifikate Družini prijazno podjetje in posebne zahvale.

ELES in njegova zavezanost družini prijaznim politikam
Med prejemniki posebnih zahval za širjenje kulture družini prijaznega podjetja je izstopalo tudi podjetje ELES, d.o.o. Ta družba, ki je že trinajst let vključena v iniciativo, kontinuirano razvija in uvaja ukrepe, ki svojim zaposlenim omogočajo lažje usklajevanje poklicnih in zasebnih obveznosti. ELES je bil med 24 podjetji, ki so prejela zahvalo za njihova prizadevanja in dosledno izvajanje družini prijaznih praks, priznanje pa je prejela tudi Elektro Gorenjska.

Vpliv certifikata na podjetja in družbo
Certifikat Družini prijazno podjetje je pomemben korak za podjetja, ki želijo izboljšati kakovost delovnega okolja in s tem prispevati k večjemu zadovoljstvu svojih zaposlenih. Podjetja, ki prejmejo ta certifikat, se zavezujejo k izvajanju konkretnih ukrepov, ki pomagajo zaposlenim pri usklajevanju delovnih in družinskih obveznosti. Ta prizadevanja ne le izboljšujejo kakovost življenja zaposlenih, ampak prispevajo tudi k večji produktivnosti in zmanjšanju fluktuacije zaposlenih. 

Mare Bačnar
O avtorju