Energetika

ELES med dobitniki nagrad za najboljši energetski projekt 2021

Nagrade so podelili včeraj v okviru tradicionalne konference Dnevi energetikov v organizaciji časnika Finance. 

ELES med dobitniki nagrad za najboljši energetski projekt 2021

Na konferenci so podelili priznanja v treh kategorijah, in sicer v vsaki kategoriji po dve - eno po izboru komisije in eno po izboru bralcev časnika. V kategoriji Promocijski projekt URE/OVE je prvo nagrado po izboru bralcev prejel Diagnostično analitski center (DAC) ELES.

Namen projekta DAC je vzpostavitev naprednega analitičnega središča v družbi ELES za udejanjanje priložnosti digitalizacije za integracijo OVE in drugih tehnologij zelene transformacije v obstoječo visokonapetostno infrastrukturo, ohranitev visoke obratovalno zanesljivosti in stroškovne učinkovitosti elektroenergetskega sistema Slovenije.

Ciljne skupine projekta so: družba ELES (organizacijska področja in strokovne službe), neposredni deležniki družbe ELES (agencija za energijo, poslovni partnerji, mednarodna delovna telesa, trg z električno energijo), mali in veliki odjemalci električne energije, okoljske in naravovarstvene institucije, klasični proizvajalci električne energije, investitorji v OVE, ponudniki sistemskih storitev, izobraževalne in raziskovalne organizacije ter strokovna in laična javnost.  

Projekt, ki ima izrazit ugled v Sloveniji in tujini, je skozi optimizacijo investicij, avtomatizacijo in digitalizacijo delovnih procesov ter ne nazadnje s postavljanjem novih smernic v slovenski elektroenergetiki po nekaterih zelo skromnih ocenah končnim odjemalcem električne energije prihranil že več sto tisoč evrov. 

Nagrado je v imenu celotne ekipe prevzel vodja inovativnega Diagnostično analitskega centra dr. Uroš Kerin, ki se je ob tej priložnosti zahvalil celotni ekipi in poudaril, da se je s projektom DAC zgodil tektonski premik v razmišljanju v slovenski elektroenergetiki. Kot je dejal, nagrada za ELES pomeni zelo veliko, saj družbo postavlja kot zgled, ki ji sledijo tudi drugi. Pomembno je dejstvo, da so nagrado prejeli od bralcev časnika, ki prej dela družbe niso poznali, s podelitvijo nagrade pa so pokazali, da temu ni tako. Osebno pa mu nagrada pomeni dodatno motivacijo za celotno ekipo in družbo za nadaljnje delo in nove projekte, s katerimi bodo zunanje javnosti še bolj spoznale njihovo delo.

Video vsebina

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.