Energetika

Mag. Uroš Salobir izvoljen za podpredsednika izvršnega odbora združenja EGVIAfor2Zero

Mednarodno neprofitno združenje EGVIAfor2Zero, katerega cilj je pospešiti prehod na brezemisijsko cestno mobilnost po vsej Evropi, je pretekli teden izvolilo izvršni odbor združenja. Za podpredsednika izvršnega odbora s področja pametnih omrežij je bil ponovno izvoljen direktor področja za strateške inovacije v družbi ELES, mag. Uroš Salobir.

Mag. Uroš Salobir izvoljen za podpredsednika izvršnega odbora združenja EGVIAfor2Zero

Mag. Uroš Salobir izvoljen ponovno

Ponovna izvolitev pomeni veliko mednarodno priznanje za aktivnosti družbe ELES na področju povezovanja s sektorjem prometa, pravijo v podjetju. Mednarodno neprofitno združenje EGVIAfor2Zero, katerega cilj je pospešiti prehod na brezemisijsko cestno mobilnost po vsej Evropi, je bilo ustanovljeno leta 2021 z namenom, da v pogovorih z Evropsko komisijo zastopa tudi več kot 100 članov iz avtomobilske industrije, industrije pametnih sistemov in pametnih omrežij, logističnih podjetij in uporabnikov tovornega prometa, raziskovalnih centrov in univerz.

Nov izvršni odbor združenja

Združenje je pretekli teden izvolilo nov izvršni odbor. Za podpredsednika izvršnega odbora s področja pametnih omrežij je bil ponovno izvoljen direktor področja za strateške inovacije mag. Uroš Salobir. »Ponovna izvolitev pomeni veliko mednarodno priznanje za aktivnosti družbe ELES na področju povezovanja s sektorjem prometa. Je znak, da so naša razmišljanja, koncepta E8 in Pentlja ter projekti, ki jih izvajamo za pospeševanje prehoda na trajnostno e-mobilnost, prepoznani tudi v evropskem prostoru,« je ob ponovni izvolitvi poudaril mag. Salobir.

Struktura združenja

Predsednik združenja ostaja Stephan Neugebauer iz podjetja BMW. Izvoljeni so bili tudi ostali podpredsedniki in generalni sekretar združenja:

  • Jean-Luc di Paola-Galloni (Valeo), podpredsednik iz avtomobilske industrije;
  • Wolfgang Dettmann (Infineon Technologies), podpredsednik iz industrije pametnih sistemov;
  • Andrea Condotta (Gruber Logistics), podpredsednik s področja logistike;
  • Thilo Bein (Fraunhofer), podpredsednik iz raziskovalne sfere,
  • Horst Pflügl (AVL), generalni sekretar.
Mare Bačnar
O avtorju