Novice

V javni obravnavi Pravila za delovanje trga z elektriko

Datum: 7. 5. 2018 Besedilo: Polona Bahun

Borzen pripombe, komentarje in predloge zainteresiranih javnosti pričakuje do 30. maja.

V javni obravnavi Pravila za delovanje trga z elektriko

Spremembe trenutno veljavnih pravil so pripravljene na podlagi javne obravnave Pravil o spremembah in dopolnitvah pravil za delovanje trga z elektriko, ki je potekala v času od 28. decembra lani do 22. januarja letos, ter predlogov in pripomb prejetih v okviru javne obravnave. Pravila pa vsebujejo tudi zahteve evropske uredbe o določitvi smernic za izravnavo električne energije.

Pravila za delovanje trga z električno energijo prinašajo spremembe na mnogih področjih. Med njimi so: možnost vzpostavitve digitalnega poslovanja, dopolnitve določila glede začasnega tehničnega onemogočanja in pogojev za odpoved bilančne pogodbe. Spreminja se uporaba finančnih kritij za namene letnega poračuna v primeru prehoda, izvršilnih dni v primerih sprememb v bilančni shemi in pozitivni količniki nemerjenih odjemalcev. Pravila prinašajo novosti pri izračunu dejanskih izgub v distribucijskih omrežjih in metodologije izvajanja korekcije osnovnih cen za odstopanja, po novem pa je določen tudi rok za posredovanje dokazila o izpadu naprave. Nova pravila prinašajo še spremembo postopka izvajanja bilančnega obračuna ter spremembe glede kritij

Javna obravnava bo potekala do 30. maja, pripombe, komentarje in predloge pa zainteresirane javnosti lahko posredujejo na pripravljenem obrazcu za pripombe na elektronski naslov pravila@borzen.si. Tako nova pravila kot omenjeni obrazec sta objavljena na spletni strani www.borzen.si.

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 2)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (60)
julij 2020 (14)