Iskalnik

Išči po reviji
Številka od:
Številka do:

Rezultati iskanja

Število zadetkov: /
Letnik Številka in mesec Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
 • Brez elektrike začasno ostal večji del Balkanskega polotoka

  V zgodnjepopoldanskih urah sta brez električne energije za daljši čas ostali celotna Črna Gora in Albanija, pa tudi večina Dalmacije in Bosne in Hercegovine. Vzroke za delni razpad elektroenergetskega sistema na tem območju še raziskujejo, po prvih informacijah pa naj bi bil vzrok okvara na daljnovodu med Grčijo in Albanijo.

 • Elektro Ljubljana lanski dobiček namenja za izplačilo dividend

  Danes je potekala 31. redna seja skupščine družbe Elektro Ljubljana.

 • Energetski koncept lokalnih sončnih skupnosti

  Družba GEN-I je na Bledu predstavila svoj energetski koncept lokalnih sončnih skupnosti, ki prinaša trajnostno rešitev za energetsko samozadostnost, zmanjševanje stroškov in trajnostni razvoj. Na strokovni konferenci so zbrani predstavniki občin in javnih organizacij prisluhnili izkušnjam, pridobljenim po zagonu prve sončne skupnosti v Ajdovščini. 

 • Ustanovljena prva neto ničelna akademija

  Evropska komisija je ustanovila evropsko akademijo za sončno energijo, prvo v vrsti akademij EU, ki bodo ustanovljene v skladu z aktom o neto ničelni industriji, da bi vzpostavile potrebna znanja in spretnosti vzdolž vrednostnih verig neto ničelnih tehnologij. Vloga akademij za akt o neto ničelni industriji je, da skupaj z industrijo razvijajo učne vsebine in programe, ki bodo zagotovili zadostna znanja in spretnosti ter delovno silo v vrednostnih verigah neto ničelnih tehnologij.

 • Zamik začetka novega načina obračunavanja omrežnine terja spremembe prispevka OVE in SPTE

  Vlada je sprejela spremembe in dopolnitve Uredbe o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije iz OVE in SPTE. 

 • Krška kotlina potresno primerna za gradnjo JEK2

  Umeščanje drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem terja odgovore na številna vprašanja, tudi glede potresne varnosti območja. Pri GEN energiji so zato predstavili ugotovitve raziskav, ki kažejo, da je območje primerno za gradnjo jedrske elektrarne. Študije potresne varnosti so vključene v gradivo, ki ga v družbi pripravljajo za objavo pred jesenskim posvetovalnim referendumom o JEK2.

 • Elektro Celje brez državne pomoči po lanskih poplavah

  Pri družbi Elektro Celje so umaknili vlogo za državno pomoč iz sredstev proračuna za odpravo posledic škode v gospodarstvu, nastale zaradi poplav v avgustu 2023.

 • Za 18 projektov čistih tehnologij 173 milijonov evrov sredstev

  Izbrani projekti zajemajo širok spekter sektorjev, s posebnim poudarkom na proizvodnji komponent za obnovljivo energijo in proizvodnjo vodika.

 • GEN-I spodbuja in nagrajuje trajnostne projekte

  Ob praznovanju 15. obletnice pametne energije in kot del prizadevanja za zeleno prihodnost, družba GEN-I objavlja razpis za (so)financiranje razvoja trajnostnih projektov. Ta pobuda je namenjena spodbujanju projektov, ki dolgoročno prispevajo k okoljski trajnosti.

 • Za subvencioniranje nakupa e-koles v dveh tednih skoraj 600 vlog

  Na javni poziv so se hitro odzvali tudi ponudniki električnih koles, ki kupce obveščajo, za katera kolesa lahko pridobijo subvencijo in v kakšni višini.