Iskalnik

Išči po reviji
Številka od:
Številka do:

Rezultati iskanja

Število zadetkov: /
Letnik Številka in mesec Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
 • V osnutku posodobljenega NEPN bolj ambiciozni, a dosegljivi cilji

  Po skoraj dveh letih intenzivnega dela so včeraj predstavili dopolnjen osnutek posodobitve NEPN v okviru zaključnega, to je tretjega, posvetovanja z javnostmi. Gre za zadnje dejanje pred dokončnim sprejemom dokumenta v državnem zboru, kar naj bi se po besedah državne sekretarke, pristojne za področje energetike, mag. Tine Sršen zgodilo do konca avgusta ali v začetku septembra. 

 • Evropsko industrijsko zavezništvo za SMR zastavilo cilje svojega delovanja

  V Bruslju se je uspešno zaključila ustanovna generalna skupščina Evropskega industrijskega zavezništva za male modularne reaktorje (SMR – Small Modular Reactors). Zavezništvu se je pridružilo kar 277 članov - organizacij iz večine držav članic EU, ki bodo prispevale k uresničevanju tehnološko-razvojnih, industrijskih, komunikacijskih in drugih ciljev zavezništva.

 • Začetek umeščanja plavajoče sončne elektrarne Družmirje v prostor

  V Šoštanju so včeraj predstavili pobudo za državno prostorsko ureditev plavajoče sončne elektrarne Družmirje. HSE bo junija v Šoštanju odprl tudi posebno informacijsko točko, kjer bodo lahko zainteresirani občani in drugi deležniki dobili podrobnejše informacije o tem projektu.

 • Delodajalci izrazili odločno podporo projektu JEK 2

  Slovensko gospodarstvo potrebuje trajnostno energetsko neodvisnost ter stabilno in dolgoročno predvidljivo oskrbo z električno energijo. 

 • Zaključna prireditev natečaja Mladi v svetu energije

  V Krškem je konec tedna potekala sklepna prireditev ob že 16. izvedbi natečaja Mladi v svetu energije, na katerem je letos sodelovalo več kot 500 otrok in mladostnikov iz vse Slovenije.

 • 33. Mednarodna elektrotehniška in računalniška konferenca

  Elektrotehnika je eno od ključnih področij, ki bo obravnavano na konferenci. Udeleženci bodo lahko spoznali najnovejše dosežke na področju elektroenergetskih sistemov, naprednih električnih omrežij in trajnostne energije. Raziskovalci bodo predstavili svoje inovativne rešitve, ki prispevajo k bolj učinkoviti in zanesljivi proizvodnji ter distribuciji električne energije.

 • V prvem trimesečju elektrika za gospodinjstva nekoliko dražja, za druge cenejša

  Maloprodajna cena za povprečno gospodinjstvo je znašala 203 evre za MWh in je bila za tri odstotke višja kot konec leta, za negospodinjske odjemalce pa 206 evrov, kar je bilo za kar devetnajst odstotkov manj kot v lanskem zadnjem trimesečju.

 • HESS in projekt Elektronika z robotiko na OŠ Artiče

  Uspešno zaključnega dogodka se je udeležil tudi Bogdan Barbič, direktor družbe HESS, ki je finančno podprla projekt in s tem omogočila njegovo izvedbo. Izrazil je veselje nad uspehom projekta in možnostjo nadaljnjega sodelovanja.

 • Velenjčani gostili udeležence mednarodnega projekta CoalHeritage

  Premogovnik Velenje, partner v mednarodnem projektu CoalHeritage, je konec maja organiziral delovno srečanje, na katerem so partnerji projekta pregledali do zdaj izvedene aktivnosti in razpravljali o vzpostavitvi in razvoju mednarodne mreže za promocijo in zaščito dediščine premogovništva v rudarskih regijah. 

 • Odjem neposrednih odjemalcev po daljšem času navzgor

  Neposredni odjemalci so iz prenosnega omrežja aprila prevzeli 82,5 milijona kilovatnih ur električne energije, kar je bilo za dobrih 19 odstotkov več kot v istem času lani. Skupni odjem iz prenosnega omrežja pa se še naprej zmanjšuje, saj so odjemalci aprila skupaj prevzeli 834,2 milijona kilovatnih ur električne energije, kar je bilo za 4,7 odstotka manj kot aprila lani.