Energetika

V Kranju pripravili Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije

Danes med 9. in 17. uro v Kranju poteka Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na Gorenjskem.
V Kranju pripravili Dan učinkovite rabe in obnovljivih virov energije

Celodnevni dogodek, ki ga je pripravila Lokalna energetska agencija Gorenjske v sodelovanju z Mestno občino Kranj, je namenjen občinam, občanom in podjetnikom, ki se želijo seznaniti in pogovoriti o priložnostih poslovanja za racionalno in usklajeno delovanje na področjih učinkovite rabe energije, o medsebojnem sodelovanju v razvoju in na trgu ter pri prenosu tehnologij na tem področju. Poudarek dogajanja je predvsem na dejavnostih za čim boljšo in racionalno preskrbo z energijo ter na usmeritvi k čim večji samooskrbi tako gospodinjstev kot gospodarstva, še posebej pa javnega sektorja na Gorenjskem.

Pripravili so tudi strokovni seminar, ki je namenjen županom gorenjskih občin, predstavnikom občinskih uprav, ravnateljem šol in vrtcev, upravnikom javnih objektov, podjetnikom, investitorjem in občanom. Pogovarjali se bodo o novostih, priložnostih za sodelovanje in skupne rešitve, o novih idejah, izkušnjah ter priložnostih za sofinanciranje projektov in o aktualnih razpisih.

V popoldanskem času pa bodo potekale še predstavitve gorenjskih podjetnikov in podjetij, ki so kakor koli povezani s področjema učinkovite rabe in obnovljivih virov energije. (pb)

Polona Bahun
O avtorju