Energetika

Vodilna tema PIES 2019 bo obvladovanje podatkov

Letos bo v Portorožu potekalo že 12. posvetovanje PIES, na katerem bodo sodelovali vodilni informatiki iz energetskih podjetij.
Vodilna tema PIES 2019 bo obvladovanje podatkov

Posvetovanje PIES, ki ga pripravlja Društvo informatikov energetike Slovenije (DIES), bo potekalo 21. in 22. novembra 2019 v Grand Hotelu Portorož. Vodilna tema strokovnega srečanja bo obvladovanje podatkov (Mastering the Data). Po besedah mag. Andreja Souventa, predsednika programskega odbora, se s tovrstnim posvetovanjem že dvanajsto leto zapored tlakuje pot digitalizaciji elektroenergetskega sektorja. Vsakoletna zanimiva predavanja, okrogle mize in druženja puščajo vidno pozitivno sled v razvoju IT in OT v podjetjih.

Poglavitni cilji posvetovanja PIES

V organizacijskem odboru omenjajo naslednje cilje posvetovanja PIES: omogočiti druženje predstavnikov vodstev, informatikov in uporabnikov informacijskih tehnologij iz energetskih podjetjih; vzpodbuditi izmenjavo idej in izkušenj med udeleženci posvetovanja; preko strokovnih prispevkov predstaviti uspešne projekte na področju informatike v energetskih podjetjih; preko prispevkov predstavnikov raziskovalnih inštitucij udeležencem posvetovanja predstaviti pomembnejše trende informatike za energetska podjetja; preko predstavitev sponzorjev udeležencem posvetovanja predstaviti pomembnejše novosti na področju informacijskih tehnologij za energetska podjetja.

Prispevek k strokovnemu napredku

Kot še poudarjajo v organizacijskem odboru za pripravo PIES, bo tudi letošnje posvetovanje izvrstna priložnost za seznanjanje s stanjem in novimi trendi ter izmenjavo mnenj in izkušenj. Prepričani so, da bo izmenjava mnenj strokovnjakov informatikov koristna za njihovo nadaljnje delo. Posvetovanje bo zagotovo prispevalo svoj delež k povezovanju, strokovnemu napredku in zbliževanju ključnih akterjev na tem področju.