Ponudba za TET včeraj vendarle prispela
Brane Janjič
/ Categories: Energetika

Ponudba za TET včeraj vendarle prispela

Kot so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne, je družba Edelweiss Investment včeraj pozno popoldne vendarle poslala končno ponudbo za nakup 81,33-odstotnega deleža HSE v družbi TET. Podrobnosti iz ponudbe niso zaupali, pred sprejemom končne odločitve bo HSE ponudbo podrobno proučil in predstavil nadzornemu svetu družbe, Slovenskemu državnemu holdingu, zaposlenim v TET in lokalni skupnosti. O njej pa bo na četrtkovi seji razpravljal tudi Ekonomsko-socialni odbor na področju energetike.
Odločitev o nadaljnji usodi termoelektrarne in tamkaj zaposlenih v Trbovljah sicer čakajo že lep čas, potem ko so v preteklosti bili zavrnjeni številni predlogi, ki naj bi temu največjemu energetskemu objektu v Zasavju zagotovili svetlejšo prihodnost. Tako so padli v vodo načrti o izgradnji novega plinsko parnega bloka in posodobitvi obstoječega bloka 4, ki je bil zgrajen že davnega leta 1968, prav tako pa se ni uresničila želja, da bi obstoječa energetska lokacija bila nosilec izgradnje verige hidroelektrarn na srednji Savi. Še več, zaradi neugodnih razmer na trgu in nizkih cen električne energije, ki močno presegajo proizvodno ceno TET, trboveljska elektrarna večji del letošnjega leta ni obratovala, tako da je v prvih šestih letošnjih mesecih v prenosno omrežje oddala le 82,9 GWh električne energije ali zgolj 40 odstotkov primerjalnih lanskih količin. TET je sicer v svojih najboljših časih s 125 MW premogovnim blokom in plinskima turbinama s skupno močjo 63 MW zagotavljala 6 odstotkov električne energije v Sloveniji. (bj)
Previous Article Ivan Pohorec odstopil z mesta predsednika Uprave Premogovnika Velenje
Next Article Zakaj pobuda o energetsko neodvisni regiji?
Print
1014
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.