Iskalnik

Išči po reviji
Številka od:
Številka do:

Rezultati iskanja

Število zadetkov: /
Letnik Številka in mesec Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
 • Hidroelektrarne še naprej s polno paro

  Proizvodni rezultati hidroelektrarn v prvih petih letošnjih mesecih napovedujejo še eno izjemno leto, čeprav bo za razglasitev nadpovprečne hidroproizvodnje treba počakati še na sicer običajno hidrološko ugodne jesenske mesece.

 • Delež nizkoogljičnih virov pri proizvodnji elektrike v EU se povečuje

  V prvi polovici leta so obnovljivi viri energije predstavljali že več kot 50 odstotkov vse proizvodnje električne energije v Evropi, delež jedrske energije pa se je ustalil pri 24 odstotkih. Drugače rečno to pomeni, da je že skoraj tri četrtine vse električne energije v EU proizvedeno iz nizkoogljičnih virov.

 • Dravske elektrarne bodo lesno plavje predelovale v lesne sekance

  Dravske elektrarne Maribor so pridobile vsa potrebna dovoljenja in s tem dobile zeleno luč za predelavo lesnega dela plavja v dragoceno surovino, ki jo bodo nato uporabili v termoelektrarni Šoštanj.

 • Sprejet Pravilnik o študiji izvedljivosti postavitve fotonapetostne naprave

  Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je izdalo Pravilnik, ki določa podrobnejšo vsebino in metodologijo priprave študije izvedljivosti, ki se uporablja za dokazovanje obstoja izjeme od obvezne postavitve fotonapetostne naprave.

 • NEK v letu 2023: podaljšanje obratovalne dobe in izredni remont

  Nuklearna elektrarna Krško je v letu 2023 dosegla enega ključnih mejnikov: 40-letnico obratovanja. S tem je zaključila svojo osnovno obratovalno dobo ter vstopila v 20 let podaljšanega obratovanja. Minulo leto je zaznamoval tudi izredni remont, ki je vplival tudi na proizvodnjo, ki je bila posledično nekoliko manjša.

 • Elektro Maribor tudi letos nagrajuje najboljše dijake

  Elektro Maribor že vrsto let skupaj s srednjimi šolami na njihovem oskrbnem območju nagrajuje najboljše dijake, pri čemer je priznanja in nagrade pred dnevi že podelil srednješolcem iz Murske Sobote, tokrat pa še dijakom Srednje elektro šole Ptuj in Srednje elektro-računalniške šole Maribor.

 • Za energetsko obnovo stavb namenjenih 42 milijonov evrov

  Eko sklad je objavil nov javni poziv za energetsko obnovo stavb občanov, ki prinaša predvsem višje subvencije za ukrepe energetske učinkovitosti na ovoju stavbe, torej za zamenjavo oken in za toplotno izolacijo.

 • GEN-I podaljšal rok za prijavo na Trajnostni razpis

  Zaradi velikega zanimanja je GEN-I v zadnjem tednu podaljšal rok za prijavo na razpis ob 15. obletnici pametne energije. Organizacije imajo zdaj čas, da svoje prijave oddajo do 10. julija 2024 do 12. ure.

 • Začela se je poletna šola Transformator

  Na otvoritvi so se zbrali številni pomembni gostje, med njimi tudi predsednik uprave Elektro Gorenjska, dr. Ivan Šmon. Poseben gost večera, Žiga Vavpotič, vodja uspešnih mednarodnih projektov, organizacij in podjetij, je s svojim navdihujočim predavanjem uradno otvoril poletno šolo in prisotne navdušil s svojo vizijo in izkušnjami.

 • Kočevje in Črnomelj bo povezal nov 34,5 km daljnovod

  Na včerajšnji redni seji je Vlada dala zeleno luč za gradnjo 34,5 kilometrskega daljnovoda med Kočevjem in Črnomljem, ki naj bi zadostil prihodnjim potrebam po porasti električne moči in porabe, hkrati pa naj bi se povečala tudi zanesljivost obratovanja elektroenergetskega sistema na tem območju.