Iskalnik

Išči po reviji
Številka od:
Številka do:

Rezultati iskanja

Število zadetkov: /
Letnik Številka in mesec Rubrika Naslov Avtor Podjetje Oseba Značke
 • 10. Slovenska fotovoltaična konferenca

  Vas zanima trajnostno naravnana in okoljsko neobremenjujoča proizvodnja električne energije iz sonca? Želite spoznati najnovejše trende fotovoltaike na področju raziskav in razvoja sončnih celic, fotonapetostnih modulov, razsmernikov ali fotonapetostnih sistemov? Želite podrobne informacije o upravljanju in vzdževanju fotonapetostnih sistemov? Vas zanima razvoj slovenskega fotovoltaičnega trga? Bi radi postavili sončno elektrarno? Bi radi ogrevali sanitarno vodo s fotovoltaiko? Morda pa vas zanima možnost sodelovanja v energetski skupnosti. Ali pa energetska neodvisnost, zeleni preboj ali klimatska nevtralnost. Če ste na aktrega iozmed vprašanj odgovorili pritrdilno, potem nikakor ne smete zamuditi jubiljene desete Slovenske fotovoltaične konference, ki bo potekala 19. junija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Več o programu si lahko preberete tukaj. Vabljeni!

 • V Načrt razvojnih programov uvrščen tudi projekt Energijski podatki stavb in podatkovno skladišče

  Namen projekta je nadaljevati zbiranje podatkov o energetskih lastnostih stavb v Sloveniji in energetskega upravljanja stavb javnega sektorja za zagotovitev sistemske podpore doseganju strateških nacionalnih ciljev na področju upravljanja z energijo, povečanja učinkovite rabe energije in deleža obnovljivih virov energije, ozaveščenosti lastnikov, kupcev in uporabnikov stavb in stanovanj ter zmanjševanja energetskih emisij.

 • Evropski trg hranilnikov se je lani povečal za 94 odstotkov

  Najnovejša analiza družbe SolarPower Europe razkriva, da je Evropa leta 2023 namestila za 17,2 GWh novih sistemov za shranjevanje električne energije, kar je 94-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2022. To je tretje zaporedno leto podvojitve trga.

 • 16. Inovacija energetike 24

  Na Brdu pri Kranju bo 2. oktobra potekala tradicionalna jesenska konferenca o inovativnih rešitvah v energetiki, ki so jo organizatorji letos podnaslovili Z inovativnostjo do uspeha v času sprememb energetike. Kot so zapisali, smo v času, ko nove tehnologije in poslovni modeli v temeljih preoblikujejo energetiko in dosedanje poslovanje, zato tudi letos ne bo manjkalo predstavitev inovativnih rešitev. Predstavljeni primeri pa se bodo potegovali tudi za laskavi naziv Najboljša inovacija na področju energetike za leto 2024. Z zgodnjo prijavo lahko precej prihranite, saj Prosperia ob svoji 15-letnici uspešnega delovanja za prijave pred poletjem ponuja 130 evrov popusta. Ne zamudite!

 • Začetek uporabe novega obračuna omrežnine prestavljen za tri mesece

  Svet Agencije za energijo je na predlog vodstva agencije sprejel odločitev, da se začetek uporabe prenove obračuna omrežnine prestavi na 1. oktober.

 • Revija Naš stik tokrat v znamenju kibernetske varnosti

  Upravljanje zanesljivih in odpornih energetskih sistemov je vedno večji izziv, saj je energetske sisteme treba prilagoditi glavnim trendom, ki vplivajo na sektor, med drugim tudi kibernetskim grožnjam, v uvodniku tokratne izdaje revije Naš stik piše Polona Bahun. Kibernetska varnost je bila osrednja tema tokratne revije, v kateri lahko preberete tudi pogovor s predsednikom uprave družbe GEN-I, Maksom Hleblom, pa tudi kako ambiciozno je zastavljen prenovljeni NEPN, koliko naj bi nas stal drugi blok jedrske elektrarne in kako so se pri družbi Elektro Ljubljana lotili uvajanja dinamičnega upravljanja prožnosti sončnih elektrarn. O jedrski energiji smo se pogovarjali z Martinom Novšakom, na delovnem mestu pa obiskali mag. Andreja Bučarja. 

 • GEN-I prejel zlato in srebrno priznanje za inovacije regije Posavje za leto 2024

  GZS Posavska gospodarska zbornica Krško je v sodelovanju z MGTŠ, SPIRIT Slovenija in drugimi tradicionalnimi podporniki inovativnosti že enaindvajsetič podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji Posavje. Letos so podelili štiri zlate, osem srebrnih in štiri bronaste nagrade.

 • Uspešno prvo leto uporabe storitve prožnosti

  Ker velika poraba električne energije in priklopi OVE na omrežje povzročajo čedalje več preobremenitev omrežja, so v Elektru Ljubljana maja lani uvedli storitev prožnosti.

 • Za subvencioniranje sončnih elektrarn namenjenih 90 milijonov evrov

  Borzen je objavil dva javna poziva za dodelitev subvencij za samooskrbne sončne elektrarne za fizične osebe brez net meteringa in dodelitev pomoči v obliki neposrednih nepovratnih sredstev pravnim osebam za investicije v nove proizvodne naprave za proizvodnjo električne energije iz OVE ter za hranilnike električne energije v kombinaciji s proizvodnjo energije.

 • Slovenija bo morala odpreti vrata tudi vetrnim projektom

  Aktivisti Greenpeace Slovenija so konec minulega tedna na Tartinijevem trgu v Piranu simbolično razgrnili vetrnico, katere osrednje sporočilo je bilo, da je tudi vetrna energija del naše energetske prihodnosti, pri čemer pa bo za boljšo sprejemljivost vetrne energije treba spremeniti dosedanje načine komunikacije s prebivalci.