FE UM sodeluje pri projektu Nazaj v naravo
Anonym
/ Categories: Energetika

FE UM sodeluje pri projektu Nazaj v naravo

Mednarodni projekt ERASMUS + »Back to nature« (Nazaj v naravo) predstavlja inovativno, na ključnih kompetencah temelječe učno gradivo za okoljsko vzgojo, so pojasnili na Fakulteti za energetiko UM.

Cilj projekta, ki se je pričel 1. decembra 2016, in v katerem sodelujejo tudi partnerji iz Madžarske in Romunije, je izdelava učnega gradiva za učitelje, s pomočjo katerega lahko izboljšajo ključne kompetence osnovnošolcev, starih od 9 do 11 let ter poglobimo njihova dosedanja znanja o okoljski vzgoji in trajnostnem razvoju. Učno gradivo je sestavljeno iz treh delov. 

Prvi sklop predstavlja teoretična izhodišča, namenjena učiteljem različnih smeri za pridobitev osnovnih znanj o okoljski vzgoji. Drugi sklop je metodološka zbirka, ki je v pomoč učiteljem pri izvedbi tretjega in hkrati zadnjega sklopa. Le-ta vsebuje natančno izdelane učne priprave, ki temeljijo na štirih glavnih temah:  vsakodnevne življenjske razmere v grajenem okolju, zdrav življenjski slog,  biotska raznovrstnost in okoljsko izobraževanje s svetovnega vidika. 

Izdelano učno gradivo bodo preiskusili v okviru dveh t. i. pilotskih dejavnosti, in sicer na usposabljanju za učitelje na Madžarskem in na poletnem taboru za otroke v Romuniji. 

Več o tem na www.backtonatureproject.eu

 

 

Previous Article Slovenija želi okrepiti vlogo pri prenosu zemeljskega plina
Next Article V iEnergiji o naprednih sistemskih hranilnikih energije
Print
981
Avtor fotografij:Pixabay