FE UM tudi letos aktivno nastopa na Celjskem sejmu
Anonym
/ Categories: Energetika

FE UM tudi letos aktivno nastopa na Celjskem sejmu

Kot smo že poročali, se v Celju na prireditvi 51. MOS pojavlja okoli 1400 razstavljavcev, od tega približno 800 direktno, ki prihajajo iz več kot 30 držav. Široka ponudba pokriva pet ključnih področjih, in sicer MOS Dom, MOS Tur, MOS Teh, MOS Biz in MOS Plus. 

V okviru že tradicionalne sejemske prireditve tudi letos aktivno nastopa Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru (FE UM). Obiskovalcem predstavljajo študijske programe FE UM in dejavnosti laboratorijev, ki delujejo v okviru Inštituta za energetiko. Predstavljena oprema je zanimiva in vredna ogleda, o čemer priča tudi zanimanje obiskovalcev.

Če vam energetika ni tuja, si lahko priborite praktične nagrade!  

Kot so povedali na FE UM, na njihovem razstavnem prostoru v hali L tako kot pretekla leta predstavljajo učni model diesel motorja, 3D tiskalnik, kvadrokopter z opremo za izvajanje energetskih pregledov ter letos po novem tudi motor, s katerim je Simon Marčič, asistent na naši fakulteti, sodeloval na reliju Dakar. Obiskovalci se lahko tudi letos preizkusijo v kvizu »Kaj veš o energetiki«, kjer si lahko priborijo praktične nagrade.

 

Previous Article Minister Gašperšič: »Naredili smo veliko dobrega!«
Next Article Nuklearna energija za novo Evropo
Print
1233
Avtor fotografij:FE UM