Ministrica Alenka Bratušek prevzela posle na MzI
Anonym
/ Categories: Energetika

Ministrica Alenka Bratušek prevzela posle na MzI

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je od dozdajšnjega ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča prevzela posle s področij infrastrukture, prometa in energetike. 

Kot je poudarila ob primopredaji poslov, se zaveda izzivov in zagotovila, da se bo z njimi spoprijela z vsemi močmi. Dozdajšnji minister dr. Peter Gašperšič je novi ministrici zaželel uspešno delo in dejal, da vodenje ministrstva predaja v prave roke.  

Med prioritetnimi nalogami njenega mandata bodo obnove in gradnje cest ter železnic, ključni projekti pa ostajajo tretja razvojna os, predor Karavanke in drugi tir Divača-Koper. Nova ministrica se namerava lotiti tudi dopolnitve energetskega koncepta.

Bratuškova želi, da bi bil energetski koncept sprejet v letu 2019  

Kot je mag. Alenka Bratušek poudarila že ob predstavitvi kandidature za ministrico za infrastrukturo, namerava energetski koncept, s katerim že zelo zamujamo, prilagoditi pripombam v javni razpravi. Izrazila je potrebo, da se zelo konkretno določijo kratkoročni in srednjeročni cilji na področju energetske politike, ter ob tem poudarila, da se je treba zanašati tudi na obnovljive vire energije. Želi, da bi bil energetski koncept sprejet v letu 2019. Kot je še dodala, je dopolnitev potreben tudi energetski zakon.

Sicer pa so na včerajšnji ustanovni seji nove vlade imenovali tudi več državnih sekretarjev v posameznih ministrstvih, med njimi tudi dva državna sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo. Bojan Kumer bo prevzel energetski del, infrastrukturnega pa Nina Mauhler. Ob tem še spomnimo, da Bojan Kumer ni novinec na omenjenem ministrstvu, saj je tu pred leti že opravljal funkcijo državnega sekretarja.

 

 

 

Previous Article Zanimanje za Elektrofest vsako leto večje
Next Article Avgusta proizvodnja NEK za 0,65 odstotka večja od načrtovane
Print
1527