Podjetji zablesteli z združevanjem in usklajenim delovanjem
povzeto po sporočilu za javnost
/ Categories: Energetika

Podjetji zablesteli z združevanjem in usklajenim delovanjem

AmCham Slovenija, v okviru projekta Best of the Best, že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v podjetjih, članih ACS. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način. 

V tem okviru so se 12. septembra 2019, v sklopu Povezovanje, predstavili izjemni posamezniki in skupine, ki s svojo kreativnostjo in energijo povezujejo celotno poslovno skupnost. Letošnji zmagovalec v omenjenem sklopu je podjetje Petrol skupaj z Danfoss Trata s projektom Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov. Ugledno priznanje je v imenu Petrola prevzel Amer Karabegović.

Petrol in Danfoss Trata zasledujeta tri cilje

Vizija brezogljične družbe je dosegljiva z usklajenim delovanjem. Petrol in Danfoss Trata dokazujeta, da moč sodelovanja prekaša samostojne nastope. Postavljata zgled celotni družbi, saj potrjujeta, da je strokovno povezovanje za iskanje energetsko učinkovitih rešitev za naš planet izvedljivo. S skupnim nastopom zasledujeta tri cilje:

-izvedbo DHC+ mednarodne poletne šole o daljinski energetiki za izobraževanje že izdelanih strokovnjakov in talentov, bodočih ustvarjalcev novih tehnologij;

-informirati o pametnih rešitvah v daljinski energetiki in s tem ozaveščati o zmanjševanju emisij in vplivati na javnost ter družbo;

-na mednarodni ravni povezovati stroko na področju daljinske energetike, ki ustvarja energetsko učinkovite rešitve.

V letu 2018 se je mednarodne poletne šole udeležilo preko 40 različnih strokovnjakov za energetiko (od študentov, profesorjev do zaposlenih) iz 10 evropskih držav, ki so v Sloveniji razvijali inovativne tehnološke rešitve s tega področja. (mj)

Previous Article Družba SENG na slovesni otvoritvi zagnala MHE Knežo
Next Article Elektro Maribor priskočil na pomoč murskosoboškim humanitarnim organizacijam
Print
607
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.