Distribucijska podjetja vzpostavila nov spletni portal
Polona Bahun
/ Categories: Energetika

Distribucijska podjetja vzpostavila nov spletni portal

Pet distribucijskih podjetij električne energije (Elektro Ljubljana, Elektro Celje, Elektro Maribor, Elektro Gorenjska in Elektro Primorska) je vzpostavilo novo spletno aplikacijo za pregled podatkov na prevzemno/predajnem merilnem mestu.

V aplikaciji imajo uporabniki na voljo vpogled v splošne podatke merilnega mesta (naslov, pogodbeni podatki, obračunski podatki in drugo) in tudi podrobnejši vpogled v podatke porabe in proizvodnje električne energije (dnevna stanja, 15-minutni podatki). Ker je aplikacija skupni projekt vseh distribucijskih podjetij, ta omogoča spremljanje vseh merilnih mest v eni aplikaciji, ne glede na lokacijo merilnega mesta v Sloveniji.

Zaradi vzpostavitve te aplikacije, kjer je omogočen vpogled tudi v podatke proizvodnih virov, bodo distribucijska podjetja sčasoma nehala obveščati oziroma posredovati podatke proizvodnje po elektronski pošti. Zato distribucijska podjetja uporabnikom svetujejo, da se prijavijo v aplikacijo in tako pridobivajo omenjene podatke in ostale podatke, ki so na voljo.

Spletni portal najdete na naslovu: https://mojelektro.si/login.

Previous Article Borzen leto 2019 zaključil z 1,33 milijona evrov dobička
Next Article V javni obravnavi osnutek dolgoročne podnebne strategije
Print
1067