Elektro Maribor in Energija plus nagrajujeta študente
Brane Janjič
/ Categories: Energetika

Elektro Maribor in Energija plus nagrajujeta študente

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerjema, Elektrom Maribor  in Energijo Plus, že petič izvedla  razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju. 

Najboljši študent Univerze v Mariboru v tem študijskem letu je na podlagi ocen strokovne komisije postal Matevž Frajnkovič, drugo mesto je zasedel Tadej Petek, tretje mesto pa je pripadlo Dušanu Fisterju. 

Matevž Frajnkovič, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Strojništvo na Fakulteti za strojništvo, se lahko pohvali z uvrstitvijo med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot tutor in član Študentskega sveta Fakultete za strojništvo. Komisijo je še dodatno prepričal s sodelovanjem na več raziskovalnih in razvojnih projektih ter znanstvenimi objavami. V svojo zbirko uspehov pa bo zdaj lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru 2016/2017.

Tadej Petek, študent 6. letnika študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, se prav tako uvršča med pet odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je aktiven tudi na raziskovalnem in razvojnem področju ter je soavtor znanstvenih člankov in prejemnik bronaste Dekanove nagrade za raziskovalno nalogo. Aktivno je vključen tudi v sistem tutorjev ter je član organov in komisij na fakulteti. 

Dušan Fister, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Mehatronika na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, pa je aktiven na raziskovalnem področju ter je avtor oziroma soavtor več znanstvenih prispevkov. Vključen je tudi v sistem demonstratorjev na fakulteti. Prav tako je prejemnik plakete Leona Štuklja za vidnejše dosežke na področju športa.  

»Usmeritev Univerze v Mariboru je v privabljanju najboljših študentov in ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih. Da smo na pravi poti, dokazujejo tudi letošnji nagrajenci razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru, ki smo ga izvedli v sodelovanju z družbo Elektro Maribor in Energija plus. Najboljši so vsi vzorni študentje, z zavidljivimi študijskimi rezultati, ki svojo študijsko odličnost dopolnjujejo z aktivnim delom na številnih raziskovalnih in razvojnih projektih. Vesel in ponosen sem, da Univerza v Mariboru izobražuje študente s tako visokim kariernim potencialom«, je ob razglasitvi nagrajencev poudaril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor je ob tej priložnosti povedal:  »Družbi Elektro Maribor in Univerza v Mariboru sta letos že petič skupaj pripravili razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Letos se nam je v prizadevanjih za spodbujanje akademske odličnosti prvič pridružila tudi družba Energija plus. Elektro Maribor in Energija plus si v okviru skupine Elektro Maribor na področjih svojega delovanja prizadevata za poslovno odličnost, obe sta se zavezali evropskemu modelu poslovne odličnosti EFQM. Skupaj z Univerzo v Mariboru smo ponosni, da lahko v tem projektu podpiramo odličnost v znanstvenoraziskovalnem in študijskem delu. Slovenija ni velika po geografskih razsežnostih, lahko pa je velika po ustvarjalnosti svojih ljudi. Zato sem prepričan, da je spodbujanje in prepoznavanje odličnosti tudi domoljubno dejanje. Vsem študentkam in študentom, še posebej pa nagrajencem, iskreno čestitamo za vso v času študija izkazano zavzetost, ustvarjalnost in odličnost. Želimo vam, da obilje pozitivne energije, ustvarjalnega poguma ter ambicioznosti in odličnosti v dosežkih zaznamujejo vaše delo tudi v prihodnje.«

Bojan Horvat, direktor družbe Energija plus pa je ob podelitvi nagrad poudaril, da so vztrajnost, ambicioznost in kreativnost nedvomno tiste vrednote, ki odlikujejo posameznika in mu zagotavljajo uspehe tako v času študija in pri raziskovalnem delu, kot pozneje na njegovi poklicni poti. Z nagrado, ki jo podeljujemo, je dejal Horvat, želimo spodbuditi odlične posameznike in jih dodatno motivirati k doseganju odličnih rezultatov tudi v prihodnje. 

Previous Article Občanom na voljo nepovratna sredstva za zamenjavo starih kurilnih naprav
Next Article V Bovcu potekajo priprave na izvedbo sistema DOLB
Print
1135
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.