Pri EZS ustanovljena Skupina za energetski prehod
Brane Janjič
/ Categories: Energetika

Pri EZS ustanovljena Skupina za energetski prehod

Upravni odbor Energetske zbornice Slovenije je na zadnjem zasedanju sprejel sklep  o ustanovitvi Skupine za energetski prehod in evropska sredstva. Vanjo bodo povabili vse zainteresirane člane, poglavitni namen Skupine pa je vzajemno informiranje o poteku zelenih energetskih projektov, ki so navedeni tudi v večletnem finančnem okviru za obdobje 2021-2027. Kot so poudarili na EZS, se njihovi člani zavedajo izrednega pomena prehoda v nizkoogljično družbo, ki je izjemen izziv in hkrati priložnost za energetiko, gospodarstvo ter vse državljane. 
EZS je sicer v jesenskih mesecih opravila analizo med svojimi člani, ki je pokazala da slovenska energetska podjetja v naslednjih nekaj letih načrtujejo več različnih »zelenih« naložb v vrednosti več kot 2,5 milijarde evrov. Od tega je za skoraj milijardo evrov projektov, ki jih štejejo za pripravljene in bi jih lahko izvedli že v prvih letih omenjene finančne perspektive oziroma do leta 2024.
Previous Article Nižje spodbude za nakup električnih vozil
Next Article Evropski ministri za večjo integracijo energetskih sektorjev
Print
466
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.