ELES prejel nagrado za najbolj varno podjetje
Polona Bahun
/ Categories: Energetika

ELES prejel nagrado za najbolj varno podjetje

Direktor Področja za informatiko in telekomunikacije v družbi ELES mag. Venčeslav Perko, je danes iz rok ministrice za obrambo Andreje Katič slovesno prevzel nagrado Slovenian Grand Security Award v kategoriji Najbolj varno podjetje v letu 2016, ki jo podeljuje Institut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.     

Gre za največjo nagrado s področja varnosti v republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. ELES je to ugledno priznanje med drugim prejel tudi zaradi izvajanja ukrepov oziroma prenosa najnovejših spoznanj iz znanstvenoraziskovalnega področja in tudi mednarodnega primerjalnega  okolja v svoje procese delovanja. Eden takšnih pokazateljev je tudi sodelovanje v evropskem projektu Defender, kjer je ELES eden najpomembnejših partnerjev.  

Kot je ob tej priložnosti dejal mag Venčeslav Perko, so v Elesu veseli, da je neodvisna komisija prepoznala prizadevanja družbe na področju krepitve korporativne varnosti. V družbi ELES, ki upravlja s ključno kritično infrastrukturo državnega pomena, se dobro zavedajo številnih varnostnih izzivov in tudi groženj v današnjem svetu, ki lahko negativno vplivajo na opravljanje svoje dejavnosti. Zato si že dalj časa prizadevajo za vzpostavitev integriranega sistema korporativne varnosti z integracijo korporativnega upravljanja in korporativne integritete.  

Mednarodna konferenca Dnevi korporativne varnosti 2017 sicer predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju s posebnim poudarkom na korporativnih in informacijskih tveganjih. Predstavlja osrednjo znanstveno in strokovno konferenco v regiji na področju korporativne varnosti in v okviru tega še posebej informacijskih in kibernetskih tveganj.    

Cilj konference je predstaviti najnovejša spoznanja in raziskovalne ugotovitve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov s področja korporativne varnosti.

Previous Article EU uspešno sledi ciljem glede deleža OVE
Next Article Znani prejemniki sredstev Eko sklada
Print
1359
Avtor fotografij:Brane Janjić
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.